Haveflora

fra frostholmonline

Programmet er tænkt som en hjælpende hånd til alle haveejere, som gerne vil have styr på plantenavne, sorter og farver på en nem, hurtig og overskuelig måde, uden nødvendigvis at have den helt store it-kundskab. Erfaring med brug af pc, internet og billedbehandling er dog altid en fordel.

I et enkelt indtastningsskema registreres alle havens planter, og for hver registreret plante kan der oploades et foto. Alle oplysninger samles i en database på en ekstern server, hvorfra de til straks kan hentes frem på skærmen og vises i en overskuelig liste. Se eksempel
 
Sådan bliver du bruger

Send mig en mail med dit navn, adresse, emailadresse og evt. telefonnr.

Du vil snarest muligt modtage en adgangskode til din egen del af ”Haveflora”, hvorefter du ganske gratis kan afprøve programmet i 14 dage.

Hvis du ønsker at blive fast bruger, bliver de oplysninger, du måtte have oprettet i prøveperioden, naturligvis liggende i databasen. Skulle du mod forventning ikke ønske at fortsætte, slettes dit brugernavn og alle indtastede oplysninger af frostholmonline.

For at blive fast bruger skal du tegne et abonnement for ét år ad gangen. Første års abonnement koster 250 kr., som inkluderer opsætning af din egen databasedel på serveren, opstart og hjælp (email eller telefonisk) til at komme godt i gang.

Herefter er abonnementsprisen kr. 125,00 om året. Løbende opdateringer, vedligeholdelse og forbedringer af programmet er naturligvis inkluderet, men ikke nødvendigvis opgradering til eventuelle nyere versioner.

Hvis du ikke ønsker at forny dit årsabonnement, modtager du en liste (som Word- eller Excelfil) med alle dine indtastede oplysninger (undtaget billeder), før databasen slettes.
 
Programmets opbygning

Hver bruger modtager en adgangskode til sin egen arbejdsmenu, og har sin egen del af en fælles database under domænet www.frostholmonline.dk , samt en mappe på serveren til de nødvendige filer og billeder. Brugeren har dog kun adgang til disse mapper via de medfølgende værktøjer.

Planterne inddeles i 12 faste plantegrupper og efter 12 faste (blomster)farver. Herudover er der felter til dansk navn, latinsk navn, sortsnavn, en kort beskrivelse og et tekstfelt til mere udførlig beskrivelse. Alle oplysninger kan redigeres og tekst kan tilføjes i det medfølgende redigeringsskema. På samme måde kan en plante selvfølgelig også slettes af kartoteket. Der er pt. plads til ét foto for hver plante, men dette kan til hver en tid udskiftes ved at oploade et nyt med samme navn.

Den færdige, samlede liste indeholder alle oplysninger på nær den lange beskrivelse. Listen er sorteret alfabetisk efter dansk navn og har nogle indbyggede links:

Plantenavn (dansk navn): Linker til en særlig side, hvor alle oplysninger om planten vises sammen med et stort foto.

Billedet: Linker til en større udgave af samme foto.

Gruppen: Linket henter samme liste frem, men udelukkende med planter fra samme plantegruppe.

Farve: Linket henter samme liste frem, men udelukkende med planter med samme farve.

Indtil videre er der kun adgang til denne, ene liste, men alt efter brugernes behov vil der med tiden blive mulighed for at implementere andre former for udsøgninger. Denne udvikling er naturligvis en del af det normale abonnement.